Акцията в Столипиново предизвикала напрежение и в Асеновград (ВИДЕО)

Акцията против наркоразпространението в Столипиново от снощи предизвикала напрежение и в Асеновград.

Това съобщи пред DCNEWS заместник-окръжният  прокурор на Пловдив Галина Андреева. По думите й хора от махалата в града край Чая са звънели на спешния тел. 112, тъй като пловдивски цигани се обадили на ромите от махалата в Асеновград и им казали, че всеки момент ще бъдат нападнати. След проверка се оказало, че информацията не отговаря на истината, посочи прокурор Андреева.

Припомняме, че снощи в Столипиново се проведе специализирана полицейска акция срещу наркоразпространението. Задържани са четирима души, като само при единия от тях е употребена сила. Наркодилърът е бил арестуван от цивилни полицаи. Заради това намиращите се вътре клиенти на заведението са изскочили отвън и са започнали да заплашват и да викат срещу цивилните ченгета да пуснат пласьора.

Акция срещу дрогата в Столипиново, има задържани (СНИМКИ)

На място са дошли представители на специализираните полицейски сили и са избутали клиентите на заведението обратно в него. Не е имало арестуван заведението, а пред него, уточни прокурор Андреева.

Двама от четиримата арестувани са задържани в автомобил. У тях е намерен не един, а близо половин килограм хероин.

Към момента по случая е образувано досъдебно производство. Преценява се на кого от четиримата ще бъде повдигнато обвинение и дали мерките им ще бъдат удължени с прокурорско постановление за 72 часа.

Вижте още във видеото:

Подобни статии

Top