Актуална информация за разпространението на COVID – 19 в Пловдив и областта

Официалната справка е предоставена от Областния кризисен щаб към Областна управа

66 са новодиагностицирани с коронавирус в Пловдив и областта през изминалото денонощие, с което общият им брой в Националната информационна система става 20 455. 71 са оздравелите за последните 24 часа или общо 16824.

Към днешна дата – под карантина са поставени 1655 жители на областта, а на домашно лечение – 2407. До момента в болниците се лекуват 294 пациенти с инфекцията. През изминалите 24 часа от Спешна помощ са отговорили на 97 повиквания, 18 от тях свързани с коронавируса.  Хоспитализациите са както следва: 4 в областта и 4 в Пловдив, оставените на домашно лечение са 10. Свободните легла, според Областната информационна система са  596, 57 от които интензивни.

Сред новорегистрираните има една медицинска сестра от лечебно заведение и друга – от яслена група ДГ „Иглика“ в Раковски. В детското заведение под карантина са поставени 8 деца и двама души персонал. Извършват се епидемиологични проучвания и се вземат съответните противоепидемични мерки, според конкретния случай.

По данни на РЗИ за денонощието са починали трима души – двама мъже, съответно на 75 и 83 години, и 81-годишна жена. И тримата са с придружаващи заболявания.

Подобни статии

Top