Актуалната справка за разпространение на коронавируса в Пловдив и областта

91 са новите случаи, сред тях лаборанти, учител и ученици

91 са нови случаи на COVID – 19 в Пловдив и областта през изминалото денонощие, сочат данните на Областния кризисен щаб към Областна управа. С това към днешна дата общият им брой става 19 974. Оздравели  към момента са 16 409, а на домашно лечение  са 2391 жители на областта, поставените под карантина са 976 души. Хоспитализираните болни от Пловдив и областта, въведени в Националната информационна система към днешна дата са 270. Свободните легла според Областната информационна система са 591, 55 от които са интензивни.

От Спешна помощ са отговорили през денонощието на 165 повиквания, от тях 12 свързани с коронавирус. Хоспитализирани са 5 болни, а оставени на домашно лечение – 7.

По информация на РЗИ сред новорегистрираните има двама лаборанти от болничната помощ и три случая в детски заведения

В ОУ „Христо Ботев“ – Раковски, е заболял начален учител на 4 клас, наложена е карантина на контактните 20 ученици.

В ОУ „Алеко Константинов“ – Пловдив, има заболял ученик от 3 клас, под карантина са поставени 27 деца.

В ОУ „Д. Хаджидеков“ – Пловдив, дете от карантиниран клас е заболяло като контактно, не се налагат допълнителни противоепидемични мерки.

От здравната инспекция допълват, че се извършват  епидемиологични проучвания и се вземат съответните противоепидемични мерки според конкретния случай.

През изминалите 24 часа има 5 починали: три (3) жени на възраст от 60 до 78 години с придружаващи заболявания и двама (2) мъже на 61 и 71 години също със съпътстващи заболявания.

Подобни статии

Top