Актьорът Христо Мутафчиев изпраща баща си в последния му път утре

Погребението ще бъде утре в карловския гробищен парк

Карлово се прощава утре със Стефан Мутафчиев, един от двигателите на културния живот в града и Подбалкана, дългогодишен секретар на читащите „Васил Левски”.

Нова трагедия в живота на Христо Мутафчиев! Почина баща му

Бащата на актьора Христо Мутафчиев си отиде от този свят само 47 дни след внезапната смърт на съпругата си Драга. Тогава заболяването, от което страдаше внезапно се обостри и го събори, разказаха негови близки приятели.

Трагедия сполетя Христо Мутафчиев

Стефан Мутафчиев почина на 28 март в болница, а погребението му ще бъде утре, 15-ти, понеделник, от 16.00 часа в гробищен парк Карлово, съобщава „Марица“.

Ето какво написаха за незабравимия Стефан Мутафчиев неговите приятели и колеги:

„Има такива хора – интересни и стойностни, преминаващи по пътя си с достойнство и усмивка, умеещи да оценят силата и красотата на живота. Стефан бе един от тях!

Скъпи приятелю, ти бе от хората, които правят света по-цветен и интересен, по-смислен и богат. От хората, които понякога, макар и рядко, съдбата изпраща на точното място в точното време. Изпраща ги, защото има нужда от тяхната енергия и сила, от техните емоции и мечти, от тяхната упоритост и воля. Чрез всичко това през годините ти стана част от духа на това място, част от живота на този град, част от историята на всеки от нас. За всички нас ти никога няма да бъдеш просто Стефан – ти си оставаш единственият, нашият Стефан Мутафчиев!

Благодарим ти за спомените! Почивай в мир, приятелю!

С много тъга и обич – твоите колеги от Народно читалище „Васил Левски – 1861г.“ и Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров“ – Карлово”.

„Стефан Мутафчиев беше и си остава невероятен и запомнящ се човек- сърдечен и истински. Той беше от онзи изчезващ вид на достойните, свободните и открити представители на хвърчащите хора, които правят този свят пъстър и красив!”, обобщава учителката по литература Христина Томанова.

Снимка: „Марица“

Подобни статии

Top