Албенко, който обра „златната баба“ Еленка: Не разбирам български (ВИДЕО)

Близо 65 хиляди лева са невърнатите пари,

които си искат от измамника Албенко Методиев и съучастника му Борислав Димитров, „златната баба“ Еленка Ангелова и фирмата, собственик на останалата част от сумата. Парите бяха задигнати от сейф, който внукът на бабата скрил в къщата й преди две години в Първомай.

Това стана ясно по време на втория опит да се проведе разпоредително заседание по делото, както е според новите промени в Наказателно-процесуалния кодекс. На заседанието обаче не бе даден ход, тъй като отсъстваха единият подсъдим – Димитров, който пътувал от Горна Оряховица, но поради лошите пътни условия закъсня за делото, и адвокатът му – Красимир Елдъров. Топ юристът бил на дело в Смолянския окръжен съд.

Измамниците бяха осъдени веднъж от Първомайския районен съд

на общо 12 години затвор. Съдиите тогава дадоха на Албенко 7 години затвор, а на съучастника му Борислав – 5 години и 6000 лева глоба. След като делото мина през всички възможни инстанции обаче, Върховният касационен съд го върна на прокуратурата заради процесуални нарушения и отмени присъдите. Тъй като в Първомайския районен съд не успели да сформират съдебен състав, делото било разпределено на Пловдивския, обясни пред журналисти наблюдаващият прокурор Бригита Байрякова от пловдивската районна прокуратура.

Припомняме, че на 8 септември 2015 г. на баба Еленка от Първомай

се обадил по телефона непознат мъж. Той й казал, че внука й – бизнесменът Ангел, е катастрофирал и трябва да бъде опериран. Пенсионерката се вързала на измамника и казала, че няма парите, които й искат. Посочила, че има само 500 лева от пенсията си. Когато в дома й пристигнал Албенко Методиев, за да ги вземе, тя му признала, че внукът й има пари в сейф, който е скрит в пода в кухнята под хладилника и печката. Бабата дала на Албенко ъглошлайф, за да разбие сейфа, но машината се оказала повредена. Тогава подсъдимият отишъл до магазин в Първомай и купил чисто нов ъглошфайф, като по делото са приложени касовата бележка и гаранционната му карта.

1 2

Подобни статии

Top