Алберт Попов 11-и в нощния слалом в Шладминг (ВИДЕО)

Чудесното представяне на българина идва само няколко дни преди старта на Зимните олимпийски игри в Пекин

Алберт Попов завърши на 11-o място в нощния слалом в Шладминг от Световната купа по ски алпийски дисциплини. Българският скиор направи изключително силен първи манш, след който беше девети в класирането. При второто си спускане Попов допусна грешка в долната част на трасето, която драстично намали скоростта му.

Именно на пистата „Планай“ българският скиор записа най-добрите си класирания в Световната купа, като през 2019 и 2021 г. беше шести.

Победител в Шладминг стана германецът Линус Щрасер, втори се класира 21-годишният Атли Макграт от Норвегия, а трети стана австриецът Мануел Фелер.

Класирането на Попов е изравнено най-добро за него през този сезон по подобие на слалома в Мадона ди Кампилио. Той взима и 24 точки за Световната купа. След проведени шест слалома от общо девет планирани Попов има 85 точки и заема 21-о място за малкия кристален глобус в дисциплината.

Нощният слалом в Шладминг беше последен старт от Световната купа при мъжете преди олимпийските игри. Слаломът в Пекин е насрочен за 16 февруари.

Алберт Попов обяви, че отива за медал на олимпийските игри.

Подобни статии

Top