Алберт Попов 29-и в гигансткия слалом на СП в Оре

Новата българска звезда се надява да покаже най-доброто от себе си в слалома в неделя

Алберт Попов се класира на 29-о място в гигантския слалом на световното първенство в Оре (Швеция). Българинът подобри със 7 позиции ранкинга си спрямо първия манш и записа сумарно време от 2:26.58. Времето на Попов само за второто спускане е също 29-о.

Новата българска звезда се надява да покаже най-доброто от себе си в слалома в неделя.

Пистата беше много тежка и имаше много отпадания. Това дава голяма стойност на карането на Йоан Тодоров, който завърши 35-и с време 2:30.88 минута. Вторият ни състезател кара за четвърти път в последните два дни, защото вчера трябваше да премине през квалификации.

Световен шампион стана норвежецът Хенрик Кристоферсен. „Викингът“ кара най-агресивно и точно от фаворитите и макар с пето време във втория манш записа сумарно време от 2:20.24. Той беше трети след следобедния старт, но успя да компенсира малките разлики спрямо първите двама.

Марсел Хиршер грабна среброто с изоставане от 20 стотни. Австриецът не можа да се разгърне в долната част на пистата и записа рядка загуба от Кристоферсен.

Алекски Пинторо водеше след първия манш. Той загуби аванса си и остана трети. Медалът е втори за него в Оре след златото в комбинацията.

Кристоферсен, след голямо количество загуби успя най-сетне да победи Хиршер. Това малко изненадващо е първи медал за Хенрик от световни първенства. В неделя Хиршер може да вземе реванш в слалома.

Подобни статии

Top