Алберт Попов и компания преодоляха квалификациите за гигантския слалом на СП

Владо Илиев и Милена Тодорова 19-и на единичната смесена щафета на СП по биатлон, Владо Зографски 10-и в квалификациите за ски скоковете в Румъния

Четиримата българи Алберт Попов, Камен Златков, Константин Стоилов и Калин Златков преодоляха квалификацията за гигантския слалом на Световното първенство по ски-алпийски дисциплини в Кортина Дампецо (Италия).

Аби завърши днешното състезание на четвърта позиция с пасив от 1.50 секунди спрямо победителя Джеймс Крауфорд (Канада), Камен Златков остана шести с изоставане от 1.54 секунди, неговият брат Калин бе 24-и на 4.40, а Стоилов 17-и на 4.18.

На старт в днешното състезание застанаха общо 113 състезателя, от които само първите 25 се класираха за утрешното основно състезание. Неговият първи манш стартира в 11:00 часа българско време, а вторият е от 14:30.

Франция спечели титлата в единичната смесена щафета на Световното първенство по биатлон в Поклюка, Словения.

Антонен Гигона и Жулиа Симон минаха по трасето от 13.5 километра за 36.42.4 минути, като използваха само пет допълнителни патрона в осемте стрелби. Симон на последния пост атакува малко преди края на дистанцията и успя да изпревари защитаващите титлата си норвежци.

Така Йоханес Тингес Бьо и Тирил Екхоф останаха със среброто на 2.8 секунди, след като се нуждаеха от девет допълнителни патрона, за да свалят всичките 40 мишени.

Шведите в състав Себастиан Самуелсон и Хана Йоберг се наредиха на третото място на 22.6 секунди, след като използваха осем допълнителни патрона.

Доротея Вирер провали шансовете на Италия за медал, след като направи четири пропуска на последната мишена от положение прав и трябваше да върти наказателна обиколка. Така „Адзурите“, които през цялото състезание бяха в борбата за златото, в крайна сметка останаха на пета позиция на 55.2 секунди.

Владимир Илиев и Милена Тодорова завършиха на 19-ото място за България на 3:06.2 минути с една наказателна обиколка още на първия пост на Илиев и общо 10 допълнителна патрона.

Владимир Зографски завърши 10-и в квалификацията за Световната купа по ски-скок в Раснов. Българинът събра 119.5 точки, след като скочи 94.0 метра.

Най-добрия резултат постигна германецът Маркус Айзенбихлер, който завърши със 126.5 точки и скок от 97.0 метра, пред Халвор Гранеруд (Норвегия) и Камил Стох от Полша.

Стартът в румнъския зимен център Раснов е утре от 15:15 часа.

Подобни статии

Top