Алберт Попов, Константин Стоилов и Калин Златков преминаха квалификацията в гигантския слалом на СП по ски - DC news

Алберт Попов, Константин Стоилов и Калин Златков преминаха квалификацията в гигантския слалом на СП по ски

Така България ще участва в състезанието утре с трима представители

Най-добрият ни алпиец Алберт Попов зае трето място в квалификацията на гигантски слалом от програмата на световното първенство по ски в Куршевел и Мерибел. Асът ни бе водач след първия манш, но във втория бе изпреварен с 0,33 сек от Бенджамин Золос (Израел) и само с 0,03 от Пьотр Хабдас (Полша). За Попов това бе първи старт на гигантски слалом от април миналата година и въпреки това показа стабилно каране. На Олимпиадата в Пекин, преди година той завърши 15-ти в гигантския слалом.

Другите ни участници в квалификацията днес, Константин Стоилов и Калин Златков завършиха съответно 13-ти и 16-ти. Така утре в гигантския слалом при мъжете, България ще има трима представители.

В гигантския слалом при жените, състезаващата се за България Луиза Бертани зае 35-то място. За нея това е дебют на световно.

„Отлична атмосфера и състезание. Поздравление за призьорките. Доволна съм от подготовката си, но не и от представянето днес, защото мога много повече. Може би защото това ми е първо световно и бях малко по-напрегната. В събота ще карам и в слалома, и се надявам да бъде забавно“, коментира след състезанието Бертани.

Юлия Златкова, която също стартира за първи път на шампионат на планетата при жените зае 42-ро място.

„Състезанието бе страхотно, заяви и Юлия Златкова. За съжаление в първия манш направих грешка преди финала и за това във втория карах по-резервирано“.

Подобни статии

Top