Алберт Попов остана 32-ри в гигантския слалом в Банско (ВИДЕО)

Световният шампион Хенрик Кристоферсен спечели дисциплината с 4 стотни пред Марсел Хиршер

Българският скиор Алберт Попов завърши на 32-ро място в първия манш на гигантския слалом от Световната купа в Банско. Той не успя да влезе в Топ 30 в надпреварата и остана извън групата за втория манш.

Очакванията към Попов бяха големи след последните му два старта за Световната купа. Той завърши 6-ти в Шладминг и 9-ти в Кицбюел. В Банско той преодоля пистата за 1:18.68 минути. Така българинът остана на 3.73 секунди от водача след първия манш – Марсел Хиршер (1:14.95).

Другият български представител в гигантския слалом в Банско – Камен Златков, завърши на 51-ва позиция след първия манш с време 1:20.08 минути.

Състезанието спечели норвежецът Хенрик Кристоферсен. Световният шампион в дисциплината от Оре изпревари водача от първия манш Марсел Хиршер със само + 0.04 секунди. Кристоферсен спря хронометрите с общо време от двата манша 2:26.87 минути (четвърто време във втория манш). Хиршер е с време 2:26.91 минути.

Третата позиция остана за французина Томас Фанара, който изостана с +0.39 секунди. Четвъртата позиция бе за друг французин, Алексис Пинтуро, който завърши с време от 2:27.36 минути.

Алберт Попов определи представяненто си като най-добро до момента в тази дисциплина и благодари за подкрепата на феновете.

Снимка: БГНЕС

Подобни статии

Top