Алберт Попов с историческо девето място в Пекин! (ВИДЕО)

Камен Златков отпадна във втория манш на олимпийския слалом на пистата „Ледена река“

Страхотно представяне записа Алберт Попов в слалома на Олимпийските игри в Пекин. Най-добрият български алпиец в момента завърши на 9-о място в крайното подреждане на пистата „Ледена река“ в Янцин.

Той финишира с общо време от двата манша 1:45.15 минути, което го нареди сред най-добрите в дисциплината.

Влизането в Топ 10 в слалома за Алберт Попов е изключително постижение за България. Нашият скиор запази 9-ата си позиция, която заслужи с отлично каране и в първия манш с време 54.62 секунди.

Алберт Попов остана на 1.06 секунди от победителя Клеман Ноел (Франция).

След шестите места на Петър Попангелов в Лейк Плесид 1980 и Сараево 1984q това е второто най-предно класиране на наш състезател в алпийските ски на олимпиада и същевременно най-доброто ни представяне на игритe в Пекин досега.

Другият български представител Камен Златков отпадна. Той започна много добре втория манш, но заради силната атака в средата на трасето „закачи“ единия кол, което му попречи да довърши надпреварата. След първото си спускане той беше на 20-о място с време 55.66 секунди.

„Не ме интересуваше, дали ще завърша, защото исках да постигна резултат. Беше наредено по-лесно трасето, по-лесно дори и от първото. Това трасе беше наредено от треньора на Винатцер и целта му според мен беше да натръшка много повече хора, защото Винатцер не завърши първия манш“, сподели Алберт Попов след състезанието пред БНТ.

Клеман Ноел спечели олимпийската титла в дисциплината, след като успя да се изкачи от 6-о до 1-о място, печелейки златния медал с общо време 1:44.09 минути.

Среброто залсужи австриецът Хуберт Щролц, а бронзът остана за световния шампион Себастиан Фос-Солевог от Норвегия.

Източник: БНТ, Снимка: БОК, Йордан Петков

Подобни статии

Top