Алек Болдуин застреля оператор и рани режисьор по време на снимки (СНИМКИ/ВИДЕО)

Жертвата е 42-годишна операторка

Американският актьор Алек Болдуин простреля смъртоносно жена кинематографист и рани режисьора на нов уестърн на снимачна площадка. Причината – холивудската звезда стрелял с дефектно реквизитно оръжие.

Жертвата е 42-годишната операторка Халина Хътчинс. Тя е откарана с хеликоптер в болница, но починала от раните си. Пострадал е и режисьорът Джоел Соуза, за живота на който няма опасност.

Според източници инцидентът е станал по време на снимки в Ню Мексико. Актьорът трябвало да стреля с халосни патрони, но при заснемането на фаталната сцена шрапнели поразили двама души от екипа.

Говорителят на актьора е съобщил, че вместо с халосни, оръжието е било заредено с истински патрони.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Ouais! (@ouais)

Все още няма повдигнати обвинения по случая. Не е ясно дали случилото се е в резултат на човешка грешка или повреда на реквизита. Снимките са временно прекратени.

63-годишният Болдуин е бил разпитан от полицията в Ню Мексико и по-късно освободен. Разследването продължава. От международната гилдия на операторите определиха случилото се като „ужасяваща загуба“.

Болдуин е и съпродуцент на филма „Rust“, в който играе ролята на Харланд Ръст – разбойник, който бяга от правосъдието, заедно с внука си, осъден за убийство.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от @bloggerrfun

Източник: NOVA, bTV
Снимки: Mark Sagliocco/Getty Images for National Geographic и EPA-EFE/JUSTIN LANE

Top