Алеко Желязков представя в Пловдив дебютния си роман

Занимава се с 3D анимация и ТВ продукция

Алеко Желязков представя днес в Пловдив своя дебютен роман „Тежки елементи“, съобщиха от ИК „Жанет 45“. Премиерата на романа ще бъде от 18.00 ч. в Bee Bop Cafe, ул. „Гладстон“ 1.

Още от училище Алеко Желязков мечтае да се занимава с 3D анимация и да прави филми, като смята, че едното е стъпка към другото. В 11-ти клас вече чиракува във водещата по това време фирма за 3D анимация и ТВ продукция. Там се запознава с хора от киносредите. Твърди, че като малък е бил много изпълнителен, гонел си нещата, но някъде по пътя организацията и упоритостта му изчезнали. Не посещава курсове или лекции, учи се  сам, в движение. Около 2000-та година започва да прави независими продукции към bTV като част от тричленен екип. Стартират с BX3M, предаване за екстремни спортове.

Покрай BX3M Желязков се запознава с най-различни екстремисти, включително хората от БАССЕС (Българска асоциация по ски свободен и екстремен стил). По това време той вече е скиор с петнайсетгодишен стаж, който чат-пат е излизал от пистата. Иначе кара от шестгодишен.

Зимно време може да го видиш как катери със специалните си ски с вдигаща се пета Вихрен или Мусала, как цепи надолу от Дончови караули, Голям и Малък Калин или Отовица. Казва ни, че е въпрос на избор колко да ти е трудно. „Колкото са ти големи топките“, обобщава Алеко и добавя скромно, че той не е от най-екстремните и предпочита да оживее.

Стигаме и до филма „Следи“. Той е по идея на Момчил Панайотов. Трябвало да го направят за година, но се оказва, че нямат достатъчно материал и снимането продължава две. Асоциацията застава зад проекта – с организация, с материали и с малко финансиране. От цялото това общество се намират хора, които да помогнат, като най-активно се заема Радо. Големият му принос е, че събира музика от десетина български групи и артисти за саундтрака на филма (Анимационерите, Babyface Clan, Миленита, Матакка, Млък! и „един младеж Виктор Божков, той е само на 17, но направи много хубав ремикс на парчето на Стенли „Следи“ ), плюс няколко чужди групи – Jaya The Cat и Dubioza Kolectiv.

Подобни статии

Top