Алекс Колев тренира по тъмно в Казахстан

В извънредното положение е позволено излизане само в определени часове до магазина, аптеката или джамията

Българският нападател на Кайсар Алекс Колев се опитва всячески да поддържа форма в строгия карантинен режим в Казахстан. Бившият таран на Ботев, който има два гола на сметката си в дербитата срещу Локомотив (Пловдив) сподели, че изпитва носталгия по родината и използва вечерите, за да тренира самостоятелно, пише „Марица“.

„Останах в Казахстан, както и всички чужденци тук. Тренираме вкъщи, мъчим се в очакване на  нормалния начин на живот. Мерките при нас са много строги, имаш право да излизаш навън от 10 до 17 часа и то само до магазин, аптека или джамия, ако си мюсюлманин.

Не съм сигурен обаче, че тези мерки имат ефект, защото броят на заразените постоянно расте. Вече има над 3 000 души, които са заболели.

Всичко това е много тегаво за един спортист. С отскоците и упражненията само имитираме нещо, което няма нищо общо с физическа подготовка. А и психически не се чувстваш добре след два месеца изолация. По цял ден гледаш телевизия и чакаш да дойде следващият ден.

Признавам си, че като се стъмни излизам да бягам. Тялото ми го изисква – трябва да се изморя, да се изпотя“, описа картината в Казахстан Колев.

Той разкри, че извънредното положение в страната е удължено до 11 май.

„Надявам се постепенно да бъдат разхлабени мерките. Бащата на един съотборник работи в местната футболна федерация и от него разбрах, че има голяма вероятност първенството да бъде подновено през юни, което означава, че след 11 май ще можем да започнем тренировки“, добави юношата на Левски.

Според Колев футболът в Казахстан е доста силов и динамичен, но не се наема с категорична оценка, тъй като е изиграл едва три мача за Кайсар.

Подобни статии

Top