Алекс Начева: Исках да покажа повече, но не се получи (ВИДЕО)

Ето какво заяви треньорът на пловдивчанката Стойко Цонов, както и европейската шампионка Радослава Мавродиева

Александра Начева се завърна не особено доволна от представянето си на Европейското първенство по лека атлетика за мъже и жени в зала в Глазгоу, където завърши 17-а в тройния скок с 12.98 метра, но амбицирана да е в отлична форма за летния сезон.

“Този път не бях толкова ръзвълнувана. Исках да покажа повече от себе си, но не се получи. Според мен, защото не успяхме да се подготвим много добре за зимния сезон. Не съм доволна от резултата си, но се надявам за лятото да се подготвя и да постигна силен резултат.

Истинската ни подготовка започна януари, минахме през няколко лагера. Мислех си, че съм в добра форма, но като се явих на състезание се оказа, че не е така“, заяви пловдивчанката при завръщането си пред Sportal.bg на летище София.

Личният треньор на талантливата ни лекоатлетка Стойко Цонов също не бе доволен.

“Ще пробваме, докато се получи при големите. При малките се получава. Има стрес, това е нормално за малък състезател. Той отива там без цел – вече свикна да печели злато, а когато отива при големите, знае, че не може да спечели злато и става последна, което е леко дразнещо. Но ще пробваме до последно, докато тя се пречупи.

Още миналата година видях, че има проблем с мотивацията на големите първенства. Смятам да пречупим това колкото е възможно по-скоро, защото колкото по-бързо влезе при големите и се чувства по-комфортно, резултатът й ще бъде по-добър”, каза Цонов.

Той допълни също така, че е можело да се очаква по-добър резултат от Начева в Глазгоу, ако настилката е била подиум, а не Мондо. Пловдивският специлист поясни, че е очаквал подиум в Шотландия и подготовката е била насочена именно към такива условия.

Ето какво сподели и най-щастливата в българския лагер – европейската шампионка в тласкането на гюле Радослава Мавродиева.

Снимка: sportal.bg

Подобни статии

Top