Александър Попов с победен дебют начело на ВК Хебър (ВИДЕО)

„Тигрите“ победиха с 3:1 Монтана и са на успех от финала за титлата в Суперлигата

Александър Попов стартира с победа начело на ВК Хебър! „Тигрите“ от Пазарджк победиха Монтана с 3:1 (28:26; 25:22; 19:25; 25:15) и още една победа ги дели от финала.

Вторият сблъсък е във вторник, когато Хебър ще е гост в Монтана от 18:30 часа в зала „Младост“. При евентуален успех на домакините, третият мач отново ще бъде в Пазарджик.

Монтана игра без основният си диагонал – високият 2019 сантиметра Максим Сапожков, който бе заместен от Любослав Симеонов. Въпреки това гостите показаха характер и воля, бориха се с всички сили в мача и доста затрудниха съперника, като взеха гейм.

В първия гейм се стигна до 24:24, но домакините не позволиха изненади. Те издържаша на напрежението и при 26:26 Тодор Алексиев отигра успешно много трудна топка, а след това блокадата на Хебър сложи край на частта.

Във втората монтанчани продължиха да дават отпор, като геймът отново беше равностоен. При 22:22 сервисът на домакините направи разликата. На крайната линия се появи Спас Байрев, а след неговите изпълнения съотборниците му отбелазаха три последователни точки и поведоха с 2:0.

Домакините обаче прибързано решиха, че са отказали съперника, като бяха наказани за това. За трети пореден гейм Монтана тръгна силно, като започна с ударното 4:0. След изключително напориста игра и отлични изяви на Любослав Симеонов гостите поведоха с 16:12. Сашо Попов потъркси рокада, като на полето се появи Пламен Шекерджиев, но това не помогна за получения спад. Гостите продължиха да натискат и разликата нарастна на шест точки 22:16. Това бе непреодолима разлика и Монтана спечели гейма, като се върна в играта.

В третата част повече нямаше интрига. Волейболистите на Хебър отново се стегнаха и намериха верния ритъм. През цялото време те бяха водещия тим на полето и спечелиха гейма с раззлика, като затвориха мача с крайното 3:1.

Източник: sportal.bg

Подобни статии

Top