Александър Томаш официално застана начело на Локомотив (Пловдив) (ВИДЕО)

Ръководството иска отборът да се превърне в тим от средноевропейска класа, амбициите ни съвпадат, а летвата тук вече е вдигната доста високо

Новият старши-треньор на Локомотив (Пловдив) Александър Томаш бе официално представен пред медиите. Той има опит начело на Банско, Верея, Берое и Етър и заменя на поста Александър Тунчев, който подаде оставка след загубата с 0:4 от ЦСКА 1948 в 25-ия кръг на Първа лига. В следващия, 26-ти кръг Локо бе воден от Христо Колев-Бащата, с когото постигна домакински успех с 2:0 над ЦСКА – София.

43-годиншният специалист разкри, че лесно се е разбрал с новото ръководство на пловдивчани, тъй като амбициите им съвпадат. Негови помощници ще бъдат Костантин Мирчев и Тодор Кючуков.

„Разговарях с двама представители на клуба надълго и широко. Два три дни преди мача с ЦСКА. Това, което мога да ви кажа е, че се разбрахме лесно, защото моите амбиции и тези на новото ръководство са клубът да просперира. Няма да е лесно. През последните години Локомотив вдигна доста нивото. Не се притеснявам. Точно това нещо ме амбицира. Аз и моят екип сме отдадени изцяло на каузата на Локомотив.

Те искат дългосрочно, лека-полека, Локомотив да се превърне в средноевропейски отбор. Без веднага от днеска за утре, което ме спечели мен. Надявам се да бъде така, защото човек когато бърза трудно стига. Крачка по крачка.

Вие ме познавате, аз съм романтичен треньор. Ще се съобразява с това, което имам и няма да правя големи промени.

Предпочитам моят отбор да притежава топката, да атакува, да има реакция веднага след загуба на топката и да сме водещият отбор. Разбира се, ще се съобразяваме с противника, но в 90% от мачовете ще искам да бъдем доминиращия отбор моят. Има добри футболисти“, сподели Томаш на представянето си.

Източник: dsport.bg, lokomotivpd.com

Подобни статии

Top