Александър Тунчев е новият треньор на Арда - DC news

Александър Тунчев е новият треньор на Арда

Бившият наставник на Локомотив (Пловдив) подписа договор за 2 години

Александър Тунчев ще бъде новият старши треньор на Арда (Кърджали). Това стана ясно днес, след среща на ръководството на клуба и Тунчев.

Двете страни се разбраха договорът на Александър Тунчев да бъде за две години и влиза в сила от новото първенство.

Бившият наставник на Локомотив (Пловдив) направи обиколка на „Арена Арда“, за да се запознае с базата на клуба. В скоро време ще бъде обявен и треньорският щаб на Тунчев.

Като футболист той е шампион на България с Локомотив (Пловдив) и два пъти с ЦСКА. Носител на Суперкупата с Локо, на Купатаи на Суперкупата с ЦСКА.

Александър Тунчев става помощник треньор в Локомотив (Пловдив) в щаба на Илиан Илиев през 2016 година. Остава на поста също при ръководството на Едуард Ераносян и Бруно Акрапович. Заедно с Акрапович печели Купата на България през сезони 2018/19 и 2019/20 и Суперкупата на България през 2020.

На 11.11.2020 г. Тунчев е официално обявен за старши треньор на Локомотив (Пловдив), след като позицията няколко дни по-рано е изненадващо освободена от страна на Бруно Акрапович. Още в първия си сезон 2020/2021 г. начело на „смърфовете“ Тунчев води отбора до исторически успех – за втори път в своята история Локомотив (Пловдив) става вицешампион и печели сребърните медали.

Подобни статии

Top