Александър Тунчев се е изолирал в Тетевенския балкан

Помощник-треньорът на Локомотив (Пловдив) и семейството му от две седмици живеят с това на кумовете си

Помощник-треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Тунчев се е изолирал в Тетевенския Балкан, съобщи Gong.bg. Семейството на бившия национал има там къща, в която от две седмици живеят заедно с кумовете си.

„Далеч сме от града. Няма никой при нас. Само двете семейства сме. Запасили сме се с храна и рядко се налага да слизаме до магазин за покупки. На някой може и да му звучи странно, но не ми остава свободно време. И двете ми деца са ученици – дъщеря ми е във втори клас, а баткото – в пети. С жена ми всеки ден сме заети с онлайн уроците, аз отговарям още и за тренировките на Алекс и сина на кумовете – и двамата тренират футбол. Това ни е ежедвената програма“, разказа Тунчев.

38-годишният бивш защитник на ЦСКА, Лестър, Локомотив (Пловдив), Беласица и Хебър е доволен, че има повече време за семейството си.

„През по-голямата част от годината прекарваме много малко време заедно. Живеем в София, тъй като децата учат в столицата, а аз съм всеки ден в Пловдив заради професионалните ми ангажименти. Затова сега за мен е удоволствие да съм със семейството по цял ден. Със сигурност е от значение и мястото, където сме. Хем сме изолирани, хем не се усещаме затворени“, добави той.

Според него сезонът върви към доиграване на двата кръга от шампионата и мачовете за Купата на България.

„Според мен така е справедливо, въпреки че някои ще кажат, че в плейофите е можело да спечелят повече точки и да завършат по-напред в класирането. Като гледам ситуацията и прогнозите, няма как да се доиграт всички мачове. Защото това ще се отрази на следващия сезон, а знаете има евротурнири, мачове на националните отбори, европейско първенство“, сигурен е Тунчев.

Асистентът на Бруно Акрапович в Локо (Пловдив) определено съчувства на футболистите, които са принудени да поддържат форма в домашна среда.

„Със сигурност не им е лесно. А най-много на тези, които са в изолация сами, без семействата си. Много от тях нямат и условия за тренировки. Единственото хубаво нещо е, че контузените играчи ще се възстановят и ще могат евентуално да се включат в доиграването на сезона. Ние в Локомотив (Пловдив) имахме двама-трима с по-тежки травми и ако се стигне до доиграване на сезона, ще се включат в решаващите срещи за Купата на България“, смята той.

Сашо е умерен оптимист за класирането на националния отбор за еврофиналите догодина.

„В един или два мача всичко е възможно. Ние сме домакини и дано не се вземе решение мачовете да се играят на празни трибуни, защото това ще е в наш минус. Но смятам, че съперниците в тези баражи не ни превъзхождат и е напълно според възможностите ни да се класираме, което ще е голям успех“, завърши Тунчев.

Снимка: LAP.bg

 

Подобни статии

Top