Александър Тунчев: Търсим българи за селекцията (ВИДЕО) - DC news

Александър Тунчев: Търсим българи за селекцията (ВИДЕО)

Арда започна лятна подготовка, Пламен Крачунов и Джунейт Али са първите нови попълнени

Новият старши треньор на Арда (Кърджали) Александър Тунчев говори преди началото на подготовката на „сините“. Той заяви, че селекцията на тима ще е насочена основно към български футболисти.

„Първият, който направи контакт с мен беше Яшар, след това разговарях с Ивайло Петков. Разбрахме се доста бързо. Арда е добър отбор с доста млади футболисти. Неслучайно игра в Европа. За мен ще бъде предизвикателство да водя Арда. В състава преобладават българи и млади момчета с потенциал.

Търсим предимно българи за селекцията. Привлякохме Пламен Крачунов и Джунейт Али. Разговаряме с още 1-2 състезатели, с които сме в напреднали разговори.

Ще обръщаме внимание на детайлите в защита и да покажа на момчетата как аз съм играл. Важно е да вярват във възможностите си. Аз съм от хората, които обичат да играем атакуващ футбол, но понякога сме принудени да се защитаваме. Няма да търсим това нещо.

Тук теренът е един от най-добрите в България. Не сме говорил за целите пред отбора с ръководството. Ще се стремим да побеждаваме във всеки мач“, каза Тунчев.

Преди първото занимание бе направен курбан за здраве и успех, както и бе отслужена молитва. В щаба на Тунчев влиза Веселин Минев като помощник-треньор, както и Тодор Попов (треньор на вратарите) и Антон Дончев (кондиционен треньор).

На първата тренировка участие взеха и двете нови попълнения Пламен Крачунов и Джунейт Али.

Пламен Крачунов играе на поста централен защитник, а за последно носеше фланелката на Локомотив (София). Той е роден на 11 януари 1989 г., като започва да тренира футбол в Марица (Пловдив). След това преминава през Локомотив (Пловдив), ЦСКА, Славия, Сейнт Джонстън (Шот), Етникос (Гър), Заглембе (Пол), Етър.

Джунейт Али е роден на 5 септември 1994 г. в Кърджали. Той играе на поста десен защитник, а за последно се бе в състава на Берое, където започва да тренира футбол. След това преминава през Ботев (Гълъбово), Верея, Несебър и Нефтохимик.

Футболистите на Арда ще тренират в Кърджали до 18 юни, за когато е предвидена и първата контрола, но все още се търси съперник. След това отборът заминава за Боровец, където ще остане до 1 юли. За там са предвидени няколко контроли, които все още се уточняват.

Подобни статии

Top