Александър Везенков дари 10 хиляди лева на болницата в Ботевград

Кметът на града със специално обръщение до баскетболната федерация, поиска титлата служебно

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков отново показа голямото си сърце. Националът се включи в борбата с коронавируса, като дари 10 000 лева за подпомагане на дейността на болницата в Ботевград и социалните заведения в общината.

Той преведе сумата по открита преди седмица дарителска сметка, като до момента събраните средства в нея са над 28 000 лева, пише bgbasket.com.

Управителят на болницата в Ботевград вече е дал списък с необходимата апаратура за лечебното заведение, като се очаква през следващата седмица да заседава специална комисия, която да определи как ще бъдат изразходвани средствата.

След като Олимпиакос даде разрешение на чужденците в отборите си да напуснат Гърция, Везенков се прибра при семейството си в Ботевград, където очаква решение за остатъка от сезона в Евролигата.

Кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов пък изрази своята позиция относно предстоящото решение на Управителния съвет на Българска федерация по баскетбол за спиране или продължаване на първенството на НБЛ. Той изложи пред botevgrad.com и своите аргументи по отношение на възможните варианти. Ето и тях:

„УС на БФБ може да вземе решение за изчакване или да отложи решението. Ние, естествено, ще го приемем. Първоначалната позиция на БК Балкан на 16 март бе да се изчака поне известно време, поне до края на срока на тогава обявените ограничителни мерки – 29 март към онзи момент. И на 30 март, съобразно ситуацията, да се вземе решение дали да се прекрати, или да се удължи срокът на изчакването, от позициите на актуалните събития и перспективи. След като на 30 март за всички бе очевидна ситуацията, че в следващия поне месец и половина не предполага каквито и да е облекчения на ограничителните мерки, включително и за спорт, ние, както и няколко други клубове, се присъединихме към предложението – изразено още на първата среща от Академик Бултекс 99 и от Рилски спортист – за прекратяване на първенството. Така, както направиха редица други първенства, включително и в България. Естествено, всички искаме този шампионат да има възможност да завърши по относително нормален начин, но задължително с публика и със съставите, които са били преди спиране на първенството. От днешна гледна точка това изглежда на практика невъзможно.

Затова ние отстояхме позиция, че е редно и разумно да не се отлага повече това решение и първенството да се прекрати, като, разбира се, обявяване на временното класиране за крайно.

1 2

Подобни статии

Top