Александър Йорданов представя новата си книга „Патриотични уроци” в Пловдив

Събитието се реализира със съдействието на кмета на „Централен“ Георги Стаменов

На 23.04.2019г. от 18.00 ч. в Регионален исторически музей – Пловдив ще се състои представяне на книгата „Патриотични уроци” с автор Александър Йорданов. „Това са пропуснатите от българското образование уроци“, казва авторът, който презентира творбата си в края на м. февруари т.г. в столицата.

Александър Йорданов разказва за някои от най-важните събития и личности от новата българска история от гледна точка на българските национални интереси. В центъра на авторовото разбиране на историята е съдбата на човека. Възстановени са премълчавани страници от национално-освободителното движение, руско-турската война от 1877-1878 г., Съединението, антибългарските преврати и терористични акции в историята ни, държавният преврат на 9-ти септември 1944 г., престъпният „Народен съд”, комунистическият терор срещу българския народ, опитът да бъде ликвидирана независимата българска държава, престъплението с мълчанието за Чернобилската авария, руската хибридна война срещу България и др. Оригинален е прочитът на делото на личности като Васил Левски, Христо Ботев, Захари Стоянов, Стефан Стамболов, Иван Вазов, Димо Кьорчев, проф. д-р Иван Шишманов, Пейо Яворов, Димитър Талев, Александър Караманов и др.

Книгата е посветена на паметта на двама достойни българи: големия български писател, драматург и публицист Георги Марков и Илия Минев – несломения борец за свобода и човешки правдини.

На събитието ще присъстват политологът доц. Д-р Момчил Дойчев, журналистът Стойко Стоянов и актрисата Валерия Кардашевска.

Вход свободен.

Подобни статии

Top