Александра Фейгин с 24-о място във волната програма (ВИДЕО)

Въпреки че сгреши при един от скоковете, българката се представи достойно, честити рождения ден на треньорката си Ина Лутай

Последната българска представителка на Олимпийските игри в Пекин Александра Фейгин записа много достойно участие в турнира по фигурно пързаляне. Тя завърши надпреварата на 24-о място.

Веднага след волната си програма тя използва ефира на БНТ, за да честити рождения ден на своята треньорка Ина Лутай, която коментира състезанието от телевизионния пулт на живо заедно с Цветелина Абрашева.

„Честит рожден ден, надявам се да съм ви зарадвала, за съжаление, не успях да изпълня всичко, но се надявам да сте доволна от мен, пожелавам ви дълголетна работа и да продължаваме напред за следващата олимпиада“, каза с усмивка, макар и през предпазната маска Фейгин.

От своя страна Ина Лутай каза, че е много щастлива от показаното от 19-годишната си възпитаничка.

„Доволна съм много, защото волната програма е много тежка. След всички перипетии, които мина тя, а ние решихме да не говорим за тях, смятам, че това беше много достойно представяне. Зарадва ме много. Това е първото дете, което започнах да тренирам, заедно сме от 13 години, за мен е щастие да имам състезател точно като нея“, сподели Ина Лутай от София.

Заедно с фигуристката за Пекин отпътува другият треньор, който също я подготвя – Андрей Лутай.

Саша Фейгин получи оценка от 100.15 точки за изпълнението си на „Жар птица“ от руския композитор Игор Стравински. Тя допусна грешка при един от скоковете, но въпреки това представянето ѝ може да бъде определено като престижно. Фейгин изпълни чисто шест от седемте си скока.

Българката събра общ сбор от двете програми 159.31 точки, а това ѝ отреди 24-о място.

Показаното от Фейгин дори може да бъде считано за постижение, след като България не е имала своя представителка при жените от от Нагано 1998 година след София Пенкова.

Александра Фейгин претърпя операция на коляното през месец май миналата година, но успя да влезе във форма и да участва в Пекин.

Подобни статии

Top