Александра Начева номинирана в Топ 10 за Спортист на годината

Стойко Цонов и Иван Петков с шанс за наградата Треньор на годината

Ежегодната церемония по връчване на най-престижните награди за спортист, отбор и спортист с увреждания на годината, ще се проведе на 20 декември 2018 г. от 20:30 часа в Арена „Армеец“. На официалното награждаване ще бъде обявен и победителят в анкетата на вестник „Труд“ за „Треньор на годината“.

В 61-о издание на анкетата „Спортист на годината“ своя вот дадоха 139 действащи спортни журналисти от 49 електронни и печатни медии.

Според гласуването им, в челната десетка в класацията „Спортист на годината“ 2018 се нареждат (по азбучен ред):

Александра Начева (лека атлетика)
Александра Жекова (сноуборд)
Биляна Дудова (борба)
Габриела и Стефани Стоеви (бадминтон)
Катрин Тасева (художествена гимнастика)
Кирил Милов (борба)
Кубрат Пулев (бокс)
Мирела Демирева (лека атлетика)
Стойка Петрова (бокс)
Тайбе Юсеин (борба)

Първото място при отборите ще бъде определено между национален отбор по баскетбол (мъже), национален отбор по борба (жени), национален отбор по волейбол (мъже), национален отбор по футбол (мъже) и национален ансамбъл по художествена гимнастика.

В категорията „Спортист с увреждания“ 2018 първите пет атлета, които се съревновават за статуеткaта са (по азбучен ред):

Даниела Тодорова (лека атлетика)
Денислав Коджабашев (тенис на маса)
Иванка Колева (лека атлетика)
Ружди Ружди (лека атлетика)
Християн Стоянов (лека атлетика)

На церемонията ще бъде връчена и традиционната награда на в. „Труд“ за „Треньор на годината“. В 35-то издание на анкетата за най-добър треньор участваха 43 медии, които номинираха 13 специалисти. По двама наставници бяха посочени във футбола – Петър Хубчев и Златомир Загорчич, художествената гимнастика – Весела Димитрова и Бранимира Маркова, бокса Фикет Ереджебов и Петър Лесов, Иво Борисов (ски алпийски дисциплини) и Виктор Жеков (сноуборд).

Ето първите петима по азбучен ред:

Весела Димитрова (художествена гимнастика)
Иван Петков (волейбол)
Петър Касабов (борба)
Петър Хубчев (футбол)
Стойко Цонов (лека атлетика)

За първи път сред водещите на церемонията няма да има женско присъствие – тази годна подиумa ще си поделят един от най-любимите и забавни гласове в българския ефир – водещият Митко Павлов и звездата от родната музикална и кино сцена – Орлин Павлов.

Както винаги, за музикалното формление на церемонията ще се погрижат едни от най-талантливите родни музиканти със смели поп-рок аранжименти на български фолклорни песни.

Подобни статии

Top