Ален Ожболт готов за дербито срещу Левски

На словенеца и на голмайстора и капитан Димитър Илиев ще се разчита да поразят втарата на „сините“, мачът е последен за Георги Илиев

Треньорският щаб на Локо­мотив (Пловдив) получи добри новини преди последния двубой за годината срещу Левски. „Же­лезничарите“ приемат „сините“ в неделя от 14:15 часа на „Лаута“.

За сблъсъка, кой­то ще определи кой да зимува на второ място в класирането, на разположение на старши треньора Бруно Акрапович ще бъде цен­тралният нападател Ален Ож­болт. Словенецът получи кон­тузия по време на гостуването на Дунав, спечелено с 3:0. Заради разтежение на бедрен мускул Ален напусна терена в Русе в 59-ата минута и бе заменен от халфа Петър Витанов. Още през първата част обаче слове­нецът бе помогнал на тима си да стигне до успеха – в 41-ата минута вкара втория гол в мре­жата на драконите.

Ожболт прави силен сезон за „черно-белите“. Той е бил на те­рена във всичките 19 мача на тима в първенството. В тях е реализирал 6 попадения, като има и 3 асистенции. С повече точни изстрели са само капи­танът Димитър Илиев, който е лидер в голмайсторската кла­сация в елита с 11. Бирсент Карагарен пък е със 7.

Фактът, че Ален ще може да попадне в стартовата единайсеторка, означава, че най-веро­ятно срещу „сините“ резерва ще е Анте Аралица – хърватинът бе на пейката и в Русе. През то­зи сезон той не е толкова убедителен. В 16 шампионатни мача Аралица е поразил про­тивниковите мрежи само два пъти.

Мачът пък ще бъде последен за опитния Георги Илиев, който вече обяви, че ще прекрати активната си състезателна кариера, след като подобри рекорда за най-много срещи в елита. Централният защитник Стивън Езе също ще играе за последно с екипа на „черно-белите“, а след Нова година ще осъществи трансфер в чужбина.

Локомотив влиза в мача с Левски като трети в класира­нето. Възпитаниците на Бру­но Акрапович изостават с 2 точки от „сините“ и при успех ще се изкачат на втора пози­ция.

Подобни статии

Top