Ален Ожболт премина в Слован (Братислава)

Очаква се героят на Локомотив да бъде официално представен и да направи първа тренировка с Васил Божиков и компания

Ален Ожболт премина в редиците на Слован (Братислава). Той ще подсили редиците на шампионите на Словакия срещу трансферна сума, съобщи официалният сайт на Локомотив (Пловдив). Новината потвърди и изпълнителният директор на словашкия шампион, като се очаква Ожболт да бъде официално представен и да направи първа тренировка с новите си съотборници, в това число и с капитана на тима Васил Божиков.

Самият Божиков, който бе  избран на трето място в класацията „Футболист на годината 2019“, подписа нов договор с 9-кратните шампиони на Словакия.

„Аз искам да дам своя принос за това клубът да върви напред, да се развива и да печели титли и купи“, това бяха първите думи на Ален Ожболт, когато подписа с Локомотив на 13 септември 2018 г. Няколко месеца по-късно това стана факт – той отбеляза паметния гол с пета във финала за Купата на България, донесъл победата и трофея на „черно-белите“ в историческия сблъсък с Ботев.

Ален Ожболт записа името си със златни букви в историята на Локомотив и пловдивския футбол, а неговите решаващи попадения ще бъдат помнени вечно! На терена той беше винаги на точното място в точния момент, а във всяка една секунда на зеления килим се раздаваше за отбора.

Благодарим ти за всичко, Алене! Завинаги ще бъдеш един от нас и винаги ще си добре дошъл в Локомотив и в Пловдив! Успех и до нови срещи!

Подобни статии

Top