„Алфа Рисърч“: Зико с 3,7% преднина пред Славчо Атанасов

Проучването показва оспорван вот и балотаж

Превест на кандидата на ГЕРБ Здравко Димитров пред този на НФСБ (ВМРО-БНД) Славчо Атанасов показва социологическо проучване на „Алфа Рисърч“, направено по поръчка на екипа на Зико. Целта на изследването е да се види в детайли, какво е важно за пловдивчани.

То е проведено в периода 13-19 септември и е представително за пълнолетното население на Пловдив. Направени са 811 ефективни интервюта. Методологията е “Количествено проучване”. Методът е “Стратифицирана извадка с квота по признаците пол, възраст, образование и район на Пловдив”. Методът на набиране на информация е “Пряко стандартизирано интервю лице-в-лице по домовете на респондентите”.

Електорална картина в Пловдив показва, че Здравко Димитров има подкрепата на 27.20% от избирателите, а Славчо Атанасов на 23.50%. Според проучването Зико има преднина от 3.7% спрямо Атанасов. Както и при проучването на „Галъп“, това на „Алфа рисърч“ подсказва за оспорван вот и балотаж. На значителна дистанция към момента остават Дани Каназирева и Николай Радев.

Нагласите за партиен вот при гласуването за общински листи за съветници показват убедителна преднина на ГЕРБ. 22.4% одобрение печели партията, спрямо патриотите от НФСБ-ВМРО, които набират двойно по-малко одобрение – 11.2%. Следват ги БСП с 9.2%. Съюз за Пловдив са на четвърто място с 5.2%, следвани от демократите и +Кауза Пловдив“  с доста по-нисък резултат.

Припомняме, че вчера „Галъп“ разпространи проучване, според което кандидатът на НФСБ (ВМРО-БНД) води в надпреварата с 4% пред Здравко Димитров от ГЕРБ.

Галъп: Славчо води в кандидат-кметската надпревара с 4% пред Зико, Радев ги застига

Подобни статии

Top