Алкохолът е лош шофьор припомнят с песен пловдивски музиканти (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Ключът е в теб“ прозвуча за първи път на живо на „Капана фест“

Пловдивските музиканти от група Le’ Push и Architecture Productions избухнаха с летен хит на социално-отговорна тематика. Младежите припомнят с изкуството си, че алкохолът е лош шофьор, а един от проблемите на съвременното общество е сядането зад волана на градус.

По данни на МВР от началото на тази година до 10 август са станали 518 пътни инцидента с участието на пияни шофьори. При 100 от тях водачите са на възраст между 18 и 25 години, консумирали са алкохол и са се качили да карат.

„Статистиката е стряскаща, защото обхваща големия период на извънредно положение, когато пътуванията бяха ограничени. Лесно е да забравиш, че не е достатъчно само ти да си адекватен на пътя. Удобно е да решиш, че не може да се случи на теб. За мен истинският фокус на кампанията е върху споделената отговорност. Разумното поведение на пътя не се изчерпва с отговорната консумация на алкохол. За младите шофьори е особено важно да си създадат добри навици. Именно затова и избрахме да разгледаме проблема в позитивна светлина. От личен опит знам, че дидактичният тон кара много хора от моето поколение моментално да изключат. Това е и причината да заложим на безгрижното реге звучене“, разказа за DCNEWS Константин Христов, който заедно с Кристиан Желев е работил по текста.

Двамата са познати като творчески колектив Architecture Productions, а отскоро свирят с Le’ Push съотвено на китара и барабани. В момента Le’ Push e в състав Иван Лазаров (вокали), Момчил Атанасов (китари) и Симеон Гърнев (баскитара). Иван Лазаров познаваме от финалните етапи на последното издание на „Гласът на България“.

1 2

Подобни статии

Top