Alma mater alimentorum стана  слоган на УХТ

Авторите на най-добрите предложения бяха наградени на тържествена церемония

Николай Желязков, старши преподавател по английски език и зам.-директор на ДЕОФВС в Университета по хранителни технологии /УХТ/ спечели голямата награда в конкурса за слоган на университета. Неговото предложение Alma mater alimentorum веднага привлече гласовете на комисията.

Грамота за класическия синтез в структурата и смисъла, както и парична награда, му бяха връчени на тържествена церемония в зала „Хоризонт“ днес от ректора проф. д-р Пламен Моллов.

Победителите бяха обявени от председателя на комисията доц. Стефчо Кемилев, който е и председател на Общото събрание на УХТ. На награждаването присъстваха преподаватели и част от академичното ръководство на университета.

Класическата сентенция била подходяща за най-старото училище за хранителна наука

„Вече имаме слоган, а наскоро Академичният съвет одобри и новото съвременно лого на университета, които взаимно се допълват“, заяви проф. Моллов.

„Изказвам отново благодарността си на присъстващите в залата участници в конкурса – наши колеги и приятели на УХТ. Благодаря за вложените дух, енергия и емоции в предложенията за слоган на любимия ми университет, където си мечтаех да следвам още от 14-годишна възраст и станах специалист, който в края на своята кариера нито за миг не е съжалявал за направения избор на университет и специалност.

1 2 3

Подобни статии

Top