Алжир е новият крал на Африка! (ВИДЕО)

Багдад Бунеджа отбеляза куриозен гол още във втората минута срещу Сенегал във финала на Купата на африканските нации

Алжир е новият шампион в турнира за Купата на африканските нации. На финала, игран в Кайро, „пустинните лисици“ победиха с 1:0 Сенегал и за втори път в историята си триумфират като отбор №1 на Черния континент. Скъпоценния гол вкара Багдад Бунеджа още във 2-ата минута с огромна доза късмет. Той стреля силно, топката рикошира от тялото на Салиф Сане и прехвърли вратаря Алфред Гомис.

През второто полувреме Сенегал създаде няколко положения, които пропусна. В 60-ата минута реферът Алиум Алиум даде дузпа за отбора на Алиу Сисе, но след като изгледа повторение на ситуацията с помощта на ВАР, промени решението си.

Сенегалците, водени от звездата на Ливърпул Садио Мане, бяха безкрайно амбицирани за първи път в историята си да спечелят ценното отличие. „Лъвовете от Теранга“ никога не са стъпвали на континенталния връх. Те имаха само един финал през 2002 година, загубен от Камерун след дузпи. Тогава решителният пропуск направи настоящият селекционер Алиу Сисе.

Алжир също е от отборите, които в исторически план не успяват да блеснат във финалната фаза на турнира. „Пустинните лисици“ спечелиха първата си титла през 1990 година на собствена земя и оттогава не бяха стигали до финала.

Райс Мболи беше избран за играча на мача във финала, а Исмаел Бенасер стана най-добър футболист на турнира.

Подобни статии

Top