Амбициозни студенти получават стипендии от клуб Round Table 3

Одобрените ще бъдат официално обявени на 1 ноември

За поредна година клуб Round Table 3 Пловдив отпуска на студенти стипендии с цел да насърчи техни проекти, идеи или програми. За две стипендии от по 2 хил. лв. и една от 3 хил. лв., учредени в памет на основателя на клуба Димитър Анастасов, могат да кандидатстват млади хора от първи до последен курс на обучение от държавните висши учебни заведения на територията на града. Единствено условие е да имат успех над 4,50 за последния семестър и да напишат кратка мотивация как и в какво биха инвестирали
отпуснатите средства.

Желаещите трябва да попълнят кратък електронен формуляр на следния ЛИНК до 24 октомври 2021 г.

Връчването на стипендиите ще се състои на официална церемония на 1 ноември – Деня на народните будители, в бар „Синатра“. По
традиция членовете на клуба, освен трите основни стипендии, ще присъдят и по-малки суми. Опитът през годините показва, че младежите използват сумите за закупуване на музикални инструменти, стажове в адвокатски кантори и компании.

Благодарение на стипендиите на клуба вече 21 години млади таланти от града под тепетата успяват да реализират част от мечтите си.

Пловдивчанката, носител на  европейски златен медал по спортна аеробика, Ана Мария Стоилова е едно от откритията
на раундтейбълите. Освен, че е печелила стипендия, младата надежда получава от клуба допълнителна издръжка, с която подпомага тренировките си.

Стипендианти през годините са един от най-успешните български каратисти – шихан Валери Димитров, Илин Папазян – финалист от „Гласът на България“, формация „Елика“, мозъчният хирург д-р Елизар Цветков, който използва сумата за специализация в Япония.

Към инициативите, които клубът припознава, са и прохождащи сайтове за култура, проекти за съхраняване на автентичен български фолклор, реставрация на икони и др.

Повече от две десетилетия членовете на клуб Round Table 3 Пловдив участват и насърчават инициативи в полза на обществото, и в частност на младите хора. Съвместно с Round Table Austria и Round Table Germany ежегодно се осигуряват хиляди подаръци за
деца в нужда по случай Рождество Христово. Регулярно клубът организира тенис и футболни турнири за деца.
Повече за клуба и инициативите му следете в сайта.

Подобни статии

Top