Американска фирма отваря офис в Пловдив, дава стартови заплати от 2000 до 2500 лв.

100 работни места ще разкрие до края на ноември водеща американска аутсорсинг компания в Пловдив.

Пловдивският офис на фирмата се намира в район „Западен“ и е четвъртият открит в страната ни, след столицата, Бургас и Варна.

Компанията е от 11 години на българския пазар и обслужва над 120 клиенти от 17 държави. Под тепетата тя ще търси специалисти с немски език, като висшето и специализираното образование не е сред изискванията. За позициите могат да кандидатстват и студенти, тъй като работното време ще бъде гъвкаво – с 4, 6 и 8-часов график.

Заплатите са атрактивни и ще бъдат близки до тези в столичния офис на фирмата, съобщи изпълнителният й директор за България Димитър Гълъбов пред журналисти днес. Стартовият размер на възнагражденията щял да е между 2000 и 2500 лв., като за инициативните служители ще има и бонуси. По думите му до края на следващата година за пловдивския офис ще бъдат наети около 300 души.

В момента Пловдив успешно се налага като вторият аутсорсинг център у нас, посочи зам.-кметът Стефан Стоянов. Според него под тепетата аутсорсинг индустрията е разкрила над 4000 работни места, основно за млади хора, които се връщат от чужбина или току що са завършили университетите. Инвестициите под тепетата от аутсорсинг сектора са за десетки милиони левове, добави Стоянов.

Подобни статии

Top