Американски „лекар“ ухажва самотна пловдивчанка

Поискал ѝ 2800 евро, за да ѝ гостува

Искра Стоева от Пловдив се е видяла в чудо от американски ухажор, който непрекъснато я „бомбардира“ с любовни обяснения. 50-годишната самотна жена е подложена на натиск от Джон Уитън, който се представя за неврохирург в база на ООН в сирийския град Алепо. Д-р Уитън там е с бяла престилка и от снимката излъчва увереност и интелигентност. Кореспонденцията се осъществява чрез Фейсбук.

„В началото ми беше забавно и интересно, но после започна да ми иска пари, за да пристигне в Пловдив и да ми гостува“, разказва самотната жена.

Това всъщност е поредната измама, която се върти напоследък. На мушка са самотни жени, разведени или вдовици.

Преди 3 години Искра се развела и се чувствала сама, затова и подхванала чата с Уитън. Той й пишел по няколко пъти на ден на български, пращал й сърца и целувки, уверявал я, че се е влюбил в снимката й от пръв поглед. Обяснил, че е вдовец и има двама големи синове, които служели в морската пехота. Когато обаче Стоева поискала да й прати снимки на него и децата му, отговорът бил, че при взрив в Алепо загубил компютъра си, където ги съхранявал. Ухажорът отхвърлил и предложението за видеовръзка с обяснението, че в базата това не е разрешено от съображения за сигурност. Твърдял, че дори няма достъп до банковата си сметка, пак заради превантивни мерки.

След две седмици усилена кореспонденция и обещания за прекрасна зимна ваканция в екзотична държава Уитън настоял да дойде в Пловдив, за да се запознае и да й гостува. Обяснил, че от ООН искали гаранция, че тя може финансово да му осигури престоя.  За тази цел трябвало да преведе 2800 евро по определена сметка.

„След като пристигна, ще ти върна парите. Аз съм богат човек, притежавам луксозни имоти в САЩ, от които ще получиш 20 процента“, обещавал Джон.

Стоева не изпратила сумата, а споделила със свой познат, компютърен експерт, който бил категоричен, че става въпрос за измама. Схемата с Loverboy се появила във Фейсбук преди няколко години.

„Мошениците, представящи се за американски лекари и военни в бази на ООН, са от Нигерия. Най-често това са образовани мъже, които пишат интелигентно и са в състояние да завъртят главата на всяка жена. По-лековерните пращат парите, но щом го направят, връзката с мъжа на мечтите им веднага прекъсва“, обяснил специалистът.

Източник: 24plovdiv.bg

Подобни статии

Top