АМТИИ открива впечатляваща годишна изложба в Градската художествена галерия - DC news

АМТИИ открива впечатляваща годишна изложба в Градската художествена галерия

Тази вечер се открива второто от общо четири впечатляващи арт събития,

обединени във фестивален формат Made аt the Academy, който АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив организира за втора поредна година. В Залите за временни експозиции на Градската художествена галерия (ул. „Княз Александър I“ №15) в 18:00 часа се открива Годишна изложба на факултет „Изобразителни изкуства“. Входът е свободен.

Първото събитие – Годишен концерт на катедра „Хореография“ се проведе в Дома на културата „Борис Христов“ миналата вечер и премина при огромен интерес.

Идеята на фестивала е да се  представи в цялост творческия потенциал на АМТИИ, включващ класическа музика, джаз, танц, изобразителни изкуства и фолклор, а преди по-малко от месец бе удостоен с престижната Награда „Пловдив“ в раздел „Съвременни мултижанрови изкуства“ за изданието през миналата година. Проектът Made at the Academy се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и в партньорство с ОИ „Старинен Пловдив“, и е част от Културния календар на града за 2022 година.

Утре вечер, 8 юни 2022,  от 18:30 ч. е откриването на изложба „Академична памет“ в пространството около Римски стадион, където в 19:00 ч. ще чуем и видим операта „Рита“ от Гаетано Доницети. Входът е свободен.

Четвъртото, заключително събитие е на 9 юни 2022 от 20:30 ч. на Античен театър, отново с вход свободен. Концертът – подарък за пловдивчани и гости на града носи заглавието „Академията кани Пловдив“.

Подобни статии

Top