Анализират актуалното състояние на Зоопарка - DC news

Анализират актуалното състояние на Зоопарка

Обследването и анализът, както и докладът за необходимите средства, трябва да са готови до края на март

Община Пловдив е възложила вътрешно обследване и анализ на състоянието на Зоопарка. Това съобщи кметът Здравко Димитров, след като разпореди извършването на обследването на зам-кмета по строителство и инвестиции Пламен Райчев.

Целта на анализа е да се види какво е състоянието на Зоологическата градина, след като строителните дейности бяха прекратени преди 7 години.

Искаме да проверим каква е амортизацията на извършените строително-монтажни работи и на тази база да се прецени колко средства ще трябват за евентуален ремонт и отстраняване на проблемите, които неизбежно са възникнали във времето. Все още не сме получили официално решението на Окръжен съд – Пловдив и единствено в сайта им прочетохме какво отсъждат. След официалното му получаване и ние като възложител, и фирма „Запрянови – 03” като изпълнител можем да обжалваме в законоустановения срок“, коментира Пламен Райчев.

Едва след като обследването завърши, ще стане ясно колко точно средства са необходими за цялостното завършване на Зоопарка.

Заместник-кметът поясни, че в проектобюджета на Община Пловдив за 2022 година са предвидени 1,5 милиона лева за довършителни дейности, като в сумата ще бъдат включени и ремонтните работи по строителството досега.

Ако средствата се окажат недостатъчни, в бюджета за следващата 2023 година ще бъде заложен и остатъкът от сумата, необходима за откриването на Зоологическата градина.

Кметът Димитров е разпоредил обследването и анализа, както и докладът за необходимите средства, да са готови до края на месец март.

Подобни статии

Top