Андре Агаси: Светът скоро ще види кой е Григор Димитров! (ВИДЕО)

Това ще се случи тази седмица или следващата, той е българин и знае как да се бори, обяви легендата

Тенис легендата Андре Агаси сподели пред Sportal.bg, че напълно вярва, че Григор Димитров е способен на големи неща. Американецът започна да работи с българската тенис звезда в края на миналата година, като в момента му помага заедно с дългогодишния му треньор Дани Валверду в Австралия.

Григор и Валверду се обърнаха към Агаси след неуспешен сезон през 2018 г. след големите успехи предишната година, която завърши с титла на Финалите на ATP и достигане до номер 3 в света. След като започнаха работа заедно, Димитров многократно говори за специалните си отношения с Андре, а американецът също сподели, че двамата са много близки.

„Той всъщност направи така че да ми е много лесно да приема да работя с него. Отношенията ни бяха много истински, развиха се естествено и сега е като част от семейството“, заяви Агаси.

Легендата обясни, че целта е Григор да показва в мачовете това, на което е способен. „Много е трудно да пренесеш това, което можеш и показваш на тренировки, в мачовете. Когато успееш обаче и имаш увереността, а той се справя по-добре, откогато и да е било преди… Сега е времето да придобие тази увереност. Кога ще се случи – дали ще е тази седмица, следващата седмица, следващия месец, няма значение. Скоро светът ще види това, което ние с Дани знаем че е истина – какво наистина представлява Григор“, коментира 48-годишният Агаси.

Той говори и за това дали фактът, че Димитров играе в едно време с Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович го е лишило от успехи: „Не знам. Той е състезател, боец. Той е от България, знае какво е да трябва да се изправяш срещу обстоятелствата и да се справяш с тях. Надявам се, че успявам да му покажа начини, по които да бъде по-добър. Така той ще може да постига повече по-лесно.“

Подобни статии

Top