Анелия Райкова с трета самостоятелна изложба в галерия Лабиринт - DC news

Анелия Райкова с трета самостоятелна изложба в галерия Лабиринт

Изложбата се открива тази вечер в 18 ч.

След “Словесен пейзаж” (2018) и “Зависим от Вселената” (2019) отново ще се насладим на красивата и интелигентна живопис на Анелия Райкова в изложбата със заглавие “Бележник на времето”. Още с първото си представяне работите и плениха пловдивската публика с финес, майсторство и дълбочина. Анелия остава вярна на абстрактния си стил и продължава да го усъвършенства.

С присъщата на истинския творец чувствителност платната на Анелия са емоционалният отговор на предизвикателствата на времето, но и убежище от динамиката на ежедневието. В абстракцията и виждаме една овладяна експресия, фин баланс между първичната емоция и анализът на разума. Умението и деликатността, с които изгражда този баланс са нейн запазен знак и превръщат всяко платно в обект на медитация и извор на красота и смисъл.

Анелия Райкова е родена в гр. Бургас и както неведнъж е споделяла, носи навсякъде със себе си простора и свободата на морето. Завършва ССХУ за приложни изкуства, гр. София, специалност текстил и през 2000 г. защитава магистърска степен в НХА “Н. Павлович”, гр. София, специалност сценография при проф. Г. Иванов. Работи в областта на живописта, пространствените изкуства и кино. От 2011 г. е художник-изпълнител в „Бояна филм”. Член на Дружеството на Бургаските художници. От 2010 г. е член на СБХ. Нейни работи са притежание на Бургаска Градска галерия, както и на частни колекции в България, Германия, Норвегия, Полша, Исландия, Южна Корея, Холандия, Великобритания

Изложбата се открива днес – 8 май, от 18 ч. и ще може да бъде видяна до 23 май в галерия Лабирнт, Пловдив, ул. Ангел Букурещлиев 1.

Подобни статии

Top