Анести Тимчев: „Пловдив е отворен към ирландския бизнес“

Зам.-кметът се срещна с посланика на Ирландия у нас Н.Пр.Мартина Фийни

„Политиката на Община Пловдив е да изгради стратегия за развитие и подобряване на качеството на живот за следващите 30-40 години. В момента усилията ни са насочени към въвеждане на реални дейности по намаляване на замърсяването на въздуха„, заяви днес заместник-кметът Анести Тимчев по време на официална среща с Н.Пр.Мартина Фийни, посланик на Ирландия в България.

„Пловдив привлича все повече млади хора, които намират работа и създават семейство тук, затова наша е отговорността да изградим и създадем по-добри условия за живот“, допълни в обръщението си заместник-кметът. Той подчерта значението на града като център на образованието и културата, с богат календар на събития. „Тук е сърцето на икономическата зона и все повече бизнеси избират да стартират своята дейност в региона“, коментира Анести Тимчев.

Посланик Шийни остана очарована от Пловдив като го активен град с много хора. Тя посочи, че би могло да се работи в посока подобряване на двустранните взаимоотношения чрез провеждане на редица мероприятия, едно от които е изложба, посветена на Самюел Бекет.

Поводът е 30 години от установяване на дипломатически отношения. Събития ще продължат и в сферата на образованието, тъй като Пловдив е университетски град, а Ирландия подкрепя образователната система. Затова ще планират срещи на нейно превъзходителство с пловдивски студенти.

Подобни статии

Top