Ангел Кодинов е Спортист на Пловдив за 2019-та година

Негови подгласници са плувецът Йосиф Миладинов и лекоатлетката Александра Начева

Кануистът Ангел Кодинов е Спортист на Пловдив за 2019-та година. Той е победителят в традиционната анкета на общена Пловдив. Кодинов спечели сребърен медал на Световното първенство по кану-каяк за мъже и жени, както и бронз и сребро на Европейското първенство за младежи. Той бе награден от кмета Здравко Димитров на церемония в зала „Колодрума“.

На второ място е плувецът Йосиф Миладинов. Състезателят на Плувен клуб „Младост“, който живее и тренира в Швейцария, спечели второ място на Европейското първенство по плуване за юноши в дисциплината 100 м. делфин и трето място на Световното първенство по плуване за мъже и жени в дисциплината 50 м. делфин. Той извоюва виза за Олимпийските игри в Токио.

На третото място бе класирана лекоатлетката Александра Начева. Тя е европейска вицешампионка в тройния скок при девойките. Наградата й получи треньорката в СКЛА „Ботев Пловдив“ Тезджан Наимова.

Миналогодишният победител Валери Димитров е на четвъртата позиция, а съотборничката му Иванка Попова е на петото място – и двамата отново станаха европейски шампиони по карате.

Десетката допълват тенисистът Димитър Кузманов, който спечели 3 титли през годината, Янислав Герчев – 3-ти на Световната купа по джудо, Галин Генов – 3-ти от Европейското за младежи по фехтовка, Антонио Папазов – 3-ти от европейското по спортна аеробика индивидуално и Кирил Киров – трети от Европейското по спортна стрелба в Болоня.

Йосиф Миладинов бе и сред тримата млади спортисти, които получиха премия от 4 хиляди лева за постиженията си. Другите двама са Александра Начева и гимнастичката Валерия Вътова.

С почетен знак на Пловдив бяха удостоени волейболната легенда Анка Узунова и младият стрелец на Тракия Кирил Киров. По повод 75-годишнината си бе отличен баскетболният деятел Манчо Бонев, за успехите си при ветераните награда получи и атлетката Светла Цонова.

Традиционните си награди получиха и спортистите в неравностойно положение.

Топ 10 на Пловдив за 2019 година:

1. Ангел Кодинов – кану-каяк

2. Йосиф Миладинов – плуване

3. Александра Начева  – лека атлетика

4. Валери Димитров – карате шин киокушин

5. Иванка Попова – карате шин киокушин

6. Димитър Кузманов – тенис

7. Янислав Герчев – джудо

8. Галин Генов – фехтовка

9. Антонио Папазов – спортна аеробика

10. Кирил Киров – спортна стрелба

Снимка: plovdivnews.bg

Подобни статии

Top