Ангел Кодинов на финал „Б“ на 1000 метра (ВИДЕО)

Иван Пенчев загуби битката за финал „А“ малко преди финиша, само Радослав Стефанов и Денис Димитров на финал „А“ на 1000 м двуместен каяк при юношите

Големият български фаворит на Световното първенство по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и жени до 23 години Ангел Кодинов се провали на 1000 метра едноместно кану. Състезателят на СККК „Чипилски“ финишира една седми в своята полуфинална серия. Кодинов все пак отива на финал „Б“, 12:28 часа днес, но това е малка утеха.

Както и финалът му на 200 метра, където конкуренцията е доста слаба, но пък има шанс за медал.

Радослав Стефанов и Денис Димитров се класираха на финал на 1000 м двуместен каяк при юношите, след като завършиха на второ място в полуфиналната си серия, като бяха лидери в началото на гонката. Финалът е следобед от 16:38 часа.

Иван Пенчев, също от СККК „Чипилски“, стартира отлично и финишира трети, но само първите двама продължават директно напред. Българинът бе изпреварен в последните метри от Антон Новак от Беларус. Времето на пловдивчанина бе 03:41.052 и по принцип е за финал, но други двама от завършилите трети в полуфиналните серии дадоха по-добри времена. Така Пенчев ще гребе във финал „Б“, като там завърши шести и е на 11-то място в крайното класиране.

Натали Стойчева завърши на последното девето място в полуфиналите на 500 метра едноместно кану при девойките и приключи участието си.

Четворката ни каяк на 500 метра при девойките също отпадна след предпоследното си осмо място в полуфиналите – Сара Бъчварова, Верджиния Корчева, Мария Кацова и Весела Иванова.

Световното приключи и за Димитър Петров, който финишира четвърти на 1000 едноместно кану при юношите, както и за Йоана Георгиева, която е осма в полуфинала си на 1000 метра едноместен каяк.

Двойката каяк на 1000 м при мъжете до 23 Веселин Вълчов и Христо Реков завърши на последното място в полуфинала си.

Емил Банков и Атанас Хорозов пък финишираха доста след останалите лодки в полуфинала на двуместно кану при мъжете до 23 години.

Подобни статии

Top