Ангел Кодинов на финал на 200 м (ВИДЕО)

Пловдивчанинът спечели своята серия и ще гребе директно за медалите, 16 български лодки на полуфиналите

България има вече и един финалист на Световното първенство по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и жени до 23 години. Това е пловдивчанинът Ангел Кодинов, който спечели своята серия на 200 метра едноместно кану.

20-годишният Кодинов беше най-бърз в първата от сериите в дисциплината при мъжете до 23 години с 41.451 секунди, като изпревари с почти половин секунда завършилия на второ място Джаки Нашименто Годман от Бразилия, който финишира за 41.833 секунди.

Само победителят в серията се класира директно за финала, който е в събота.

По-рано днес състезателят на спортен клуб по кану-каяк „Чипилски“ се класира за полуфиналите на 1000 метра при 23-годишните, като завърши на шесто място в своята серия, като спести силите си.

Директно за финала се класира само победителят, а в гонката на българина това е актуалният европейски шампион на 1000 м до 23 години и двукратен медалист от Европейското за мъже Карло Тачини (Италия).

Общо 16 български лодки се класираха за полуфиналите на Световното първенство.

Малко над секунда не достигна на Димитър Петров да се класира директно за финала на 1000 м едноместно кану при юношите. Българският талант направи отлична гонка, но остана втори и ще търси място на финала през полуфиналите.

Веселин Вълчов и Христо Реков също бяха близо до директно класиране за гонката за рапределение на медалите, но останаха трети в серията си на 1000 м двумесетен каяк при мъжете до 23 години при регламент в дисциплината първите две лодки да прескачат полуфиналите.

Денис Димитров и Радослав Стефанов продължават напред след 4-то място в серията си на 1000 м двуместен каяк при юношите.

Също 4-ти на 1000 м на едноместен каяк при юношите завърши Иван Пенчев.

4-ти при мъжете до 23 години на 1000 м двойка кану са Емил Банков и Атанас Хорозов.

Четворката каяк при девойките Сара Бъчварова, Весела Иванова, Мария Кацова, Верджиния Корчева е 7-ма, с което също отива на полуфинал.

След 7-мо място в серията си на полуфинал на 500 м едноместно кану продължава Натали Стойчева.

Йоана Георгиева – 1000 м едноместен каяк при девойките се класира по време, въпреки че завърши седма в серията си.

В следобедната сесия Димитър Петров (юноши) се класира за полуфинала на 200 м едноместно кану с 4-то място в сериите си.

Директно за полуфиналите се класираха също Денислав Цветанов (4-то място, мъже до 23 г., 200м едноместен каяк), Теодор Асенов (4-то място, юноши, 200 м едноместен каяк) и Мария Минкова (7-мо място, девойки, 200 м едноместно кану).

По време в надпреварата продължиха Анастасия Лавренкова – 200 м едноместен каяк при жените до 23 години, Йоана Георгиева – 200 м едноместен каяк при девойките.

От българите отпадна единствено Светломир Николаев – 1000 м едноместен каяк при мъжете до 23 години.

Подобни статии

Top