Ангел Кодинов на полуфинал на 1000 м

Голямата ни надежда завърши едва на шесто място, но ще търси по-добро представяне и участие във финал „А“

Пловдивчанинът Ангел Кодинов ще мине през полуфиналите в дисциплината 1000 метра едноместно кану на Световното първенство по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и жени до 23 години в Пловдив. Участникът на Олимпиадата в Рио завърши едва на шестото място от седем участника в своята серия.

Италианецът Карло Тачини финишира първи и се класира директно за финала при 23-годишните. Именно него личният треньор на Кодинов – Владимир Генов, определи като най-силния в дисциплината още преди началото на първенството.

Най-добре от нашите днес се представиха двойката каяк при мъжете до 23 години Веселин Вълчов и Христо Реков, които на 1000 метра финишираха трети в серията си и така са на полуфинал, а само победителите от Австралия отидоха директно на финала.

Емил Банков и Атанас Хорозов са на полуфинал на 1000 метра двуместно кану при мъжете до 23 години. Те завършиха на пето място в серията си.

На 500 метра едноместно кану при жените до 23 години на полуфинал е и Натали Стойчева, която зае шестото място.

На полуфинал на 1000 метра едноместен каяк при юношите се класира Иван Пенчев. Той финишира четвърти в серията си.

На полуфинал на 1000 метра двуместен каяк при юношите са Радослав Стефанов и Денис Димитров, които завършиха четвърти в своята серия.

На 500 метра четириместен каяк при жените седми финишираха Сара Бъчварова, Вирджиния Корчева, Мария Кацова и Весела Иванова, което ги изпрати на полуфиналите.

Вижте видео от официалното откриване на световния шампионат в Колодрума снощи.

Подобни статии

Top