Ангел Кодинов повежда нашите към медалите на СП по кану-каяк (СНИМКИ И ВИДЕО)

Шефът на МОК Томас Бах може да направи първа копка на втория Гребен канал през септември

Ангел Кодинов е голямата ни надежда за титла на Световното първенство по кану-каяк за юноши и девойки, мъже и жени зо 23 години в Пловдив. Кодинов е състезател на спортен клуб по кану-каяк „Чипилски“ с треньор Владимир Генов, многократен медалист от Световни и Европейски първенства за юноши и участник на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година.

По време на подготвителния лагер в Пирдоп той пръв бе повален от коварен летен вирус и пропусна 2 тренировъчни дни. Кодинов вече е възстановен 100 процента и в настроение за победи, като ще гребе на 200 и на 1000 метра. Самият състезател си пожела нещо, което ще остане в тайна до края на световното първенство и тогава ще бъде разкрито официално.

Добро представяне и медали очакваме още от Димитър Петров (кану), Иван Пенчев (каяк), както и двойката ни каяк – Радослав Стефанов и Денис Димитров. България ще бъде представена от 21 лодки, които ще участват в 24 дисциплини.

Световното първенство по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и жени до 23 години ще се проведе от 26 до 29 юли. Над 1200 състезатели от 67 държави са подали заявки за участие.

Изпълнителният директор на БФКК Евелина Петрова изрази задоволство от факта, че страната ни отново ще приеме първенство от такъв ранг. Тя си пожела скоро Пловдив да има втори канал да охлаждане и подгряване, който е задължителен за шъмпионати от подобен ранг.

Зам.-кметът Георги Титюков пък разкри, че всеки момент се очаква решението на съда и ако то е в полза на Общината, първата копка на Втория гребен канал може да бъде направена още при откриването на Световното първенство по гребане за мъже и жени в Пловдив през септември в присъствието на президента на МОК Томас Бах.

Официалното откриване на Световно първенство по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и жени до 23 години ще бъде на 25 юли, сряда, от 18:30 часа в Колодрума. То бе преместено от Античния театър заради дъждовното време.

След края на официалната пресконференция селекционерът Милко Казанов, Ангел Кодинов, Георги Титюков и журналисти, фотографи и оператори направиха разходна с 3 катамарана из Гребния канал.

Подобни статии

Top