Ангел Кодинов шести на 200 м (ВИДЕО)

След тежкия вирус българинът не успя да се представи по-добре на родна земя

Ангел Кодинов не успя да зарадва българската публика на Световното първенство по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и жени до 23 години във втори пореден ден. Той завърши едва на шесто място във финала на 200 м едноместно кану с време 39.928 , въпреки че влезе като победител от полуфиналната си серия.

Вчера той не успя да се класира на финала на 1000 метра едноместно кану и в крайна сметка завърши осми във финал „Б“ и 17-и в крайното класиране.

Златото на 200 метра едноместно кану до 23 години спечели Вадим Коробав от Литва с време 38.534, следван от Уго Педреро от Испания с 38.556 и Карло Такини от Италия с 39.149.

Все пак това е второто най-добро представяне на българи, след като вчера Денис Димитров и Радослав Стефанов завършиха на четвърто място на 1000 метра двуместен каяк, но при юношите.

Трябва да се отбележи, че Ангел Кодинов изкара тежък вирус по време на подготовката на нашите и това вероятно се е отразило на представянето му.

Той обаче не се оправда с това, а посочи свои грешки на 1000 метра, а от постижението си на 200 метра. Пловдивчанинът изрази и задоволството си, че скоро базата ще разполага и с втори гребен канал.

Подобни статии

Top