Ангел Кунчев: Григор Димитров е 38-ият случай в Хасково

Новак Джокович си направи тест в Белград

Ситуацията е сложна – за щастие не чак толкова много, но е достатъчно притеснителна бройката на увеличените случаи в последно време. Това заяви на брифинг в Министерството на здравеопазването националният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Представителят на Националния оперативен щаб коментира и положителния случай на COVID-19 на тенисиста Григор Димитров.

„Григор Димитров е 38-ият случай в Хасково. Вярно е, че заради голямата си популярност направи доста срещи с фенове за снимки и автографи, обаче повече ме притесняват контактите му с кмета и медиите. Всички журналисти, които са имали контакт с него, са под карантина и ще бъдат изследвани. Казват, че не им харесва да стоят под карантина, но това е положението”, заяви доц. Кунчев.

В същото време световният №1 Новак Джокович пристигна днес в Белград и веднага се подложи на тест за коронавирус заедно с членовете на семейството си. Джокович отказа да си направи проба снощи в Задар.

Друг участник в надпреварата Борна Чорич (Хърватия) също впоследствие даде положителен тест, както и треньорът на Димитров – Кристиан Гро, а също и италианският кондиционен треньор на Джокович – Марко Паники. Чорич, Гро и Паники нямат никакви симптоми и ще останат в изолация в Задар, като след пет дни ще си направят нови изследвания.

Подобни статии

Top