Ангел Кунчев: Не съм в болница, имам нахалството да не съм и умрял!

Благодарение на ваксинацията изкарах сравнително лек Ковид

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев отговори на спекулациите за здравословното му състояние. „Не съм в болница, още по-малко пък съм интубиран, нещо повече – имим нахалството да не съм и умрял! Не съм постъпвал на болнично лечение през последните две години, не съм с инфаркт, нито с инсулт. Нямам направена трета доза (за съжаление)! Благодарение на ваксинацията изкарах сравнително лек Ковид, а сега се възстановявам в дома“. Това написа доц. Кунчев във Фейсбук.

В последните дни се появиха публикации в социалните мрежи, в които се твърдеше, че Кунчев е в болница в тежко състояние с COVID-19, а в някои публикации дори се говореше, че е починал, след като си е поставил трета доза от ваксината срещу COVID-19. Припомняме, че преди около месец стана ясно, че доцентът се е самоизолирал със симптоми на COVID-19 и от тогава нямаше публични изяви.

„На моята възраст – карам 63 години, диагнози – хипертония, диабет, ритъмни нарушения – едно дори и средно тежко Ковид заболяване със сигурност щеше да ме отнесе! Ето защо дължа живота си на ваксинацията и в това няма никакво съмнение. Ако си бях направил и третата игла – вероятно щях да избягна и това премеждие, но ще го направя скоро след пълното възстановяване“, написа още доц. Кунчев и призова всички да се ваксинират.

Той приложи и видео, в което се твърди, че е починал в болница, след поставената трета доза от ваксината и определи кадрите като „грозна, нагла и безумна антивирусна пропаганда“.

Източник: NOVA

Подобни статии

Top