Ангел Кунчев препоръчва удължаване на извънредната ситуация с 15 дни или месец

В Доспат и Сърница са издирени всички контактни лица на заразените с коронавирус

„Ще препоръчам евентуално удължаване на извънредната ситуация с 15 дни или месец. Нови мерки няма да се въвеждат“, заяви в Пловдив главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев. Днес той присъства на среща на ръководствата на Районните здравни инспекции от Южна България, която се проведе под тепетата.

Според Кунчев в Доспат и Сърница са издирени всички контактни лица, които могат да разнесат вируса. „Хубавото е, че този голям брой положителни не е разпръснат из цялата страна. Установено е, че в цеха, където е регистрирана заразата, хигиената е на високо ниво, а шансът работниците да са се заразили на работа е минимален, по-скоро заразата се е случила при почивка или докато са пътували към работното място“, коментира доц. Кунчев ситуацията в родопските градчета.

Припомняме, че само до вчера заразените с COVID-19 в Доспат са 51 души, а в Сърница достигнаха 35.

„Важно е, че населението е наясно, спазва мерките и очаквам да се справим. Трябва да помним, че вирусът  все още е сред населението, циркулира сред хората. Трябва да се научим да живеем с новите условия, да пазим дистанция, да не се събираме на големи групи, да спазваме лична хигиена“, подчерта главният държавен здравен инспектор.

Той не препоръча затваряне на Доспат и Сърница.

Доц. Кунчев добави, че в Пазарджик инфектираните с COVID-19 намаляват. Организацията в пазарджишката болница вече е направена и от вчера е преустановена хоспитализацията на пациенти от Пазарджишка област в Пловдив.

Очаквайте подробности!

Подобни статии

Top