Ангел Стоев искал да напусне по лични причини, после променил решението си

Губернаторът на Пловдивска област обясни защо се е стигнало до противоречивите съобщения до медиите от Министерски съвет и Областна администрация

Областният управител Ангел Стоев даде обяснение за рокадата, свързана с поста, който заема, съобщи Радио Пловдив.

„Бях подал заявление до Министерския съвет да бъда освободен от поста по лични причини. След консултация с най-близките ми хора реших, че трябва да продължавам да изпълнявам функциите заради дълга, който съм поел към България и че трябва да преодолея тези лични причини. Затова подадох второ заявление, с което оттеглих първото. Възоснова на първото МС ме освободи от длъжност, а въз основа на второто ме върна на поста областен управител“, каза пред журналисти днес Стоев.

Припомняме, че с решение на правителството в сряда Ангел Стоев беше освободен от длъжността управител на област Пловдив. Мотиви за това не бяха посочени, а на овакантеното място Служебният кабинет назначи досегашния заместник на Стоев Даниела  Николова-Кършева.

Само ден по-късно обаче от Областната администрация дойде новината,  че Ангел Стоев остава на поста  управител на Пловдивска област. За новата рокада бе уточнено в прессъобщение, че „основни приоритети  в работата на екипа са подготовка и произвеждане на честни и прозрачни избори за президент и вицепрезидент и за Народно събрание, както и провеждане на държавната политика на регионално ниво, отчитайки местния интерес“.

Подобни статии

Top