Ангел Стоев: МВР трябва да осигури реда и сигурността по време на изборите - DC news

Ангел Стоев: МВР трябва да осигури реда и сигурността по време на изборите

На срещата бяха обсъдени още допълни мерки за обезпечаване спокойствието на гражданите в изборния ден

„Работата на всички институции и ведомства, свързани с произвеждането на предстоящите избори ще бъде по-обемна и по-тежка, поради естеството на вота – президентски и парламентарни избори в един ден и евентуален балотаж. Пандемичната ситуация с коронавируса допълнително усложнява ситуацията“, с тези думи областният управител Ангел Стоев откри работната среща с ръководството на ОД на МВР – Пловдив и началниците на Районни управления от Пловдив и областта.  На срещата присъстваха заместник областните управители Иванка Петкова и Даниела Николова, както и главният секретар на Областната администрация Георги Янев.

Ангел Стоев акцентира на две основни задачи, стоящи пред служителите на МВР. Първата е свързана с охраната на изборните секции, транспортирането на машините, изборните книжа и други помощни материали. Втората се отнася за борбата с купуването на гласове.

„Всички сигнали за нередности, свързани с това изключително уродливо явление, веднага да бъдат докладвани в ръководството на ОД на МВР – Пловдив и прокуратурата“, категоричен бе областният управител Ангел Стоев.

Той изрази своята убеденост, че МВР е институцията, която трябва да осигури реда и сигурността, за да бъдат произведени честни и демократични избори.

На срещата бяха обсъдени още допълни мерки за обезпечаване спокойствието на гражданите в изборния ден, като например предложение за усилване графика за работа на EVN през ноември и за подсилване на аварийните групи, които да се задействат при евентуални проблеми с електричеството, както и предложение за оптимизирането на броя и местата на изборните секции.

Подобни статии

Top