Ангел Стоев: Не е тайна, че голяма част от гражданите не са убедени в честността на изборите

Новият областен управител на Пловдив Ангел Стоев встъпи в длъжност.

„Пред мен като нов областен управител е поставена на практика една единствена задача – организиране на честни избори и аз ще дам всичко от себе си, за да я изълня по един достоен начин, като разбира се разчитам на експертизата на хората от областна администрация. Част от тях са дългогодишни служители, имат необходимия опит и познания, така че със съвместни усилия да се справим с това предизвикателство пред всички нас“. Това бяха първите думи на новият областен управител на ПловдивАнгел Стоев на кратка церемония по приемането на поста в областната управа.

„Като гражданин, който е гледал отстрани, бях особено впечатлен от работата на Областния кризисен щаб за управление на коронакризата и благодаря на г-н Петър Петров за това, че навреме организира консултациите с политическите сили за съставяне на Районните избирателни комисии и ние ще стъпим на тази основа“, каза още Стоев.

Той посочи, че тепърва ще се запознае с дейностите в областна администрация.

„Не е тайна, че една голяма част от българските граждани не са убедени в честността на изборите, които се провеждат в България в последните години и неслучайно това е най-важната задача, която е поставена на новите областни управители – организиране на честни избори. Това е преди всичко организационна работа, която трябва да извършим, така че да създадем предпоставките изборите да се проведе по честен начин, без да има залитане в никаква политическа посока. Може би неслучайно е предпочетен човек като мен, който не е политик в никакъв случай. Просто имам по-богат управленски опит“, отговори Ангел Стоев на журналистически въпрос, кое е най-голямото предизвикателство, което стои пред него в момента.

Предишният областен управител Дани Каназирева, която бе и депутат в 45-я парламент, пожела на Стоев успех.

„Винаги можете да разчитате на мен, за да осигурим приемственост в тази важна за хората институция“, каза Каназирева.

По-рано днес кметът Здравко Димитров също пожела успех на новия губернатор и подчерта, че ще работи добре с него.

„Ние отдавна се познаваме с г-н Стоев. Дори много отдавна. Аз нямам проблем с никой, аз работя с всички, независимо на коя позиция са, от коя партия са, от кой етнос са. Нямам претенции към никой. Така са преценили, слагат, ние сме длъжни да спазваме законите. Областният управител е длъжен да съблюдава дали ние ги спазваме. Това е – драма няма. Животът продължава, вървим напред. Пожелавам му успех, защото е важно. Наистина те ги смениха, за да могат да съблюдават изборите. Но аз съм казал, областният няма как да влияе на изборите, бил съм областен. Успех само мога да му пожелая на екипа, който влиза в областна администрация“, каза още Здравко Димитров.

Градоначалникът допълни, че не е бил на официалната церемония по встъпване в длъжност на Стоев, тъй като не е бил поканен. „Ходя само там, където ме поканят“, коментира той.

По-късно новият областен управител получи от временно изпълняващият длъжността областен управител Петър Петров, в присъствието на Евелина Апостолова и Димитър Керин – зам.-областни управители, ключа и печата на Областна администрация, както и печата на „ВиК“-асоциацията.

Снимки: стоп кадър plovdiv24.bg и Областна управа

Подобни статии

Top